fbpx

Resepi Coconut Shake Melariskan Jualan Air Balang

resepi coconut shake

Resepi Coconut Shake – Siapa suka rasa coconut shake dekat sini? Pasti ramaikan akan menggemari rasa keenakkan coconut shake bukan. Lihat sahaja dekat bazar ramadan pasti akan ada gerai yang menjual air ini. Sepastinya kerana air ini mempunyai peminatnya yang tersendiri. Campuran air dan isi kelapa ditambah dengan ais krim pasti menarik perhatian siapa sahaja bila lalu berdekatan dengan gerai coconut shake ini.

Jadi atas permintaan ramai, kami kongsikan resepi coconut shake yang mudah dibuat ini.

Bahan-bahannya untuk membuat Coconut Shake:

1. Air kelapa muda
2. Ais krim vanila
3. Isi buah kelapa
4. Ais
5. Air gula

Cara membuat Coconut Shake:

1. Sediakan blender.
2. Masukan semua bahan-bahan; air kelapa muda, isi buah kelapa, ais krim perisa vanila dan ketulan ais ke dalam blender.
3. Masukkan juga sedikit air gula secukup rasa.
4. Kemudian blend semua bahan-bahan tadi sehingga sebati.
5. Siap sedia dihidang dan diminum.

Memanglah sedap rasa coconut shake kan. Tapi ianya bukan sekadar sedap sahaja, manfaatnya pun tidak kurang banyak juga. Jom baca manfaat yang bakal anda perolehi daripada sumber alam semulajadi ini.

7 khasiat dan manfaat air kelapa muda

  • Membantu menurunkan berat badan

Kandungan lemak di dalam air kelapa adalah sangat rendah. Jadi tak perlu risau untuk mengambilnya dalam kuantiti yang banyak tanpa perlu risau pertambahan berat badan.

  • Mencantikkan kulit

Air kelapa dapat melembatkan kulit kepada yang mengamalkan pengambilannya. Cuba tengok sahaja banyak produk kecantikan yang berada dipasaran sekarang berasaskan kelapa bukan.

  • Membantu pencernaan

Air kelapa dapat membantu proses pencernaan yang lebih baik kerana ianya mengandungi kadar serat yang tinggi.

  • Hidratkan badan
  • Mengurangkan tekanan darah

Salah satu punca berlakunya tekanan darah meningkat adalah berpunca daripada keseimbangan elektrolik yang tidak menentu. Oleh kerana air kelapa mempunyai kandungan yang seimbang ianya boleh bertindak sebagai mekanisma untuk mengimbangkannya.

  • Tinggi nutrisinya
  • Sesuai dengan darah manusia

Jika anda ingin belajar lagi tentang teknik menjual air dengan cara yang betul, boleh baca perkongsian saya pasal itu dengan klik butang di bawah ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *